Vigerslev Allés skole er nomineret til årets skolebyggeri 2015

På en konference senere på året, kåres vinderen af prisen "årets skole 2015" her er VAS blandt de nominerede.

Dommerne skrev bl.a. om skolen:

”I en tid, hvor mange skoler i storbyerne skal udvide med flere spor, er det vigtigt at udvikle og at lære af gode eksempler på udbygninger af eksisterende skoler.

Dels er det vigtigt, at der om- og nybygges med respekt for de eksisterende bygninger og skabes gode sammenbindinger mellem nyt og gammelt, som bliver en fysisk ’saltvandsindsprøjtning’ til hele matriklen.


Dels er det afgørende, at kravene i folkeskolereformen materialiseres på bedste vis i form af en arkitektur, der understøtter realiseringen af denne. Vigerslev Allés Skole er et flot eksempel på, at dette er lykkedes.

Helhedsrenoveringen løfter skolen, der er skabt sammenhænge og gedigne løsninger. Der er skabt et interessant udemiljø, som ansporer til alsidig bevægelse og leg.

Skolen bliver ved hjælp af arkitektur og design en enhed af forskellige muligheder for en alsidig skole- og arbejdsdag, hvor betingelserne er til stede for at lave et godt skole- og arbejdsliv.”

“Udbygningen af Vigerslev Allés Skole er sket på en meget hensigtsmæssig måde, der viser stor indlevelse i livet i skolen. Der er taget fine hensyn hvad angår både akustik og belysning, og materialevalg og farver er delikat og i balance. Projektet viser gode ideer og stort engagement.”

 Læs mere om konferencen, de nominerede og kåringen her:

 http://www.nohr-con.com/dk/courses/om_byggeri/konference_om_byggeri_af_fremtidens_skole/

Vigerslev Allés Skole inviterer EU indenfor


På Vigerslev Allés Skole har 6. klasserne gennem et EU-projekt fået intet mindre end seks venskabsskoler fra andre EU-lande, som de skal besøge over de næste to år. Målet er kulturel og sproglig udvikling – og projektet er helt i skolereformens ånd, fortæller skoleleder.

Læs artiklen her http://vas.skoleporten.dk/sp/p422120/file/Fullscreen/2e7b33e6-af4d-4846-b933-bd9a4b17f973

 

Eat - boden er åbnet

I dag åbnede EAT boden på skolen efter vores ombygning. Det betød starten på en flot bod med lækker mad.

Her kan I oprette en konto og bestille mad til Eat:

EAT er sund, mættende og velsmagende skolemad

EAT giver god energi til skoledagen

EAT har det økologiske sølvmærke og fremstilles af sæsonens friske råvarer. EAT laves med udgangspunkt i de nordiske næringsanbefalinger og Fødevarestyrelsens anbefalinger til sund skolemad.

EAT er verdensmad - for alle

EAT er inspireret af kulinariske traditioner fra hele verden - også fra Danmark. Oksekød, kalvekød, lammekød og fjerkræ er halalslagtet. Når der serveres svinekød, er der et andet tilbud til dem, der ikke spiser svinekød.

EAT er en del af de københavnske skolers hverdag

EAT er skolemad, hvor de ældste hjælper de yngste. EAT-boden på skolen er basen for det daglige arbejde med EAT. Den ledes af en køkkenansvarlig og en EAT-lærer i fællesskab med de ældste elever. De ældste elever er med til at anrette maden og sørger for, at den bliver bragt ud til de yngste.